« Tagasi

Jõgeva vallavalitsus peab plaani vallamaja renoveerimiseks

Jõgeva vallavalitsus peab plaani vallamaja renoveerimiseks, et tuua kodanikele vajalikud teenused ühte kohta ning muuta erivajadustega inimestele vallavalitsusse pääsemine mugavamaks.

Praegu käivad eelprojekti ettevalmistamiseks arutelud ning mõtete kogumised, milliseid tööruume on vaja ning mil viisil saab vallamaja muuta elanikusõbralikumaks. Vallavalitsusse tulles peab inimene tundma, et ta on sinna oodatud. Ses osas pööratakse hoone projekteerimisel tähelepanu fuajeele, kuhu on kavandatud infolaud. Kodanikke võtab vastu infotöötaja, kes juhatab nad soovitud ametniku juurde.

Ühe suurema muudatusena on kavas kolida sotsiaalosakond vallavalitsuse Piiri tn 4 hoonest kesklinna majja, kus asuvad vallavalitsuse teisedki osakonnad. Suur 5 vallamaja esimesele korrusele ehitatakse sotsiaalala ametnikele välja uued tööruumid.

Sarnaselt praegusele jäävad esimesele korrusele ka rahvastikutoimingud, küll aga saab selle ala spetsialist suurema ja väärikama tööruumi. Siis on paaridel, kes soovivad abielu tema kabinetis registreerida, võimalus kaasa võtta ka pereliikmeid ja lähedasi.

Hoone projekteerimisel arvestatakse lahendustega erivajadustega inimestele: rajatakse vajalikud kaldteed, lift ning invatualett, mis senini on hoonest puudunud.